В Україні збільшиться виробництво біометричних паспортів

Читать на русском
У вівторок, 16 січня, на поліграфічному комбінаті Україна запустили нове обладнання для друку біометричних закордонних паспортів.

У вівторок, 16 січня, на поліграфічному комбінаті «Україна» запустили нове обладнання для друку біометричних закордонних паспортів.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі, передає «Слово і Діло».

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що до літа 2018 року між Україною і Туреччиною буде створена зона вільної торгівліСказано 28 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами першого віце-прем'єра Степана Кубіва, який був присутній під час запуску обладнання, з цього дня поліграфкомбінат зможе виробляти вдвічі більше закордонних паспортів.

«Оскільки підприємство працює цілодобово й без вихідних у три зміни, то після запуску нової машини вони зможуть виробляти вдвічі більше документів. Зараз це 10 тисяч паспортів на добу, а від сьогодні (16 січня – ред.) це буде 21 тисяча на добу», – зазначив він.

Устаткування, яке закупив поліграфкомбінат, – це система BookMaster One #351 від компанії ІАІ industrial systems B.V. Її вартість – 1,7 млн ​​євро. Аналогічне обладнання використовується в більш ніж 25 країнах світу. Продуктивність нової системи становить 500 паспортів на годину, тобто близько 11 тисяч паспортів на добу й 3 млн 960 тис. паспортів на рік. В уряді повідомляють, що зараз у черзі на персоналізацію очікують 775 тис. наборів персональних даних.

До яких країн українці можуть подорожувати без віз?Ми вирішили наочно показати, до яких країн світу сьогодні українці можуть потрапити без візи й громадяни яких країн їздять без віз в Україну.

«Нове обладнання допоможе стабілізувати ситуацію з персоналізацією термінових документів протягом декількох місяців, і протягом наступних 2-3 місяців черга буде ліквідована», – запевняють у відомстві.

До сезону літніх відпусток поліграфкомбінат працюватиме в чинному режимі 7 днів на тиждень цілодобово (в три зміни).

Раніше повідомлялося, що на кордоні з Росією запрацював біометричний контроль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: