До яких країн українці можуть подорожувати без віз?

Читать на русском

За результатами свіжого рейтингу «впливовості» паспортів різних країн, документ громадянина України посів 30-те місце в списку паспортів, з якими можна поїхати без візи до максимальної кількості країн.

За даними Міністерства закордонних справ, після набуття чинності угодою про безвіз з ЄС до 36 країн українці можуть поїхати з біометричними паспортами, причому не всі вони перебувають в Євросоюзі. Так, із біометричним документом можна поїхати до однієї з країн-кандидатів на вступ до ЄС, як, наприклад, Туреччина, Ісландія, Македонія або Чорногорія.

Крім того, за бажання за допомогою одного з паспортів – біометричного, закордонного або внутрішнього зразка 1993 року – можна з'їздити до Росії, а ось поїхати до Білорусі з «біометрикою» не вийде – лише із закордонним паспортом або внутрішнім.

Скільки українців скористалися безвізом за перші місяці літа?Безвізовий режим набрав чинності дуже вчасно: в розпал літніх відпусток і канікул. «Слово і Діло» підрахувало, скільки українців скористалися безвізом за перші два місяці літа.

Ще 83 країни дозволяють безвізовий в'їзд українців за наявності в них «паперового» закордонного паспорта, причому терміни дозволеного перебування в кожній конкретній країні можуть відрізнятися.

Взаємний безвіз зараз працює для українців і громадян 60 інших країн, а ще шість країн користуються правом їздити без віз до нас, але вимагають візи з українців для в'їзду на свою територію – це Японія, Південна Корея, США, Канада, Велика Британія та Ірландія.

Детальніше про те, куди можна поїхати без візи, дивіться на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: