США допоможуть Україні створити Службу фінрозслідувань

Читать на русском
Держагенція США з протидії фінансовим злочинам готова надати допомогу Україні в створенні Служби фінансових розслідувань.

Держагенція США з протидії фінансовим злочинам готова надати допомогу Україні в створенні Служби фінансових розслідувань.

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк за підсумками візиту в США і зустрічі з заступником директора FinCEN Джамалом Ель-Гінді, пише «Слово і Діло».

«Під час зустрічі обговорили поточні питання у взаємодії FinCEN з державними структурами України та можливі майбутні вектори співпраці. Агентство FinCEN задоволене співпрацею з Україною, зокрема з Держслужбою фінансового моніторингу», - заявив Данилюк.

У FinCEN заявили, що будуть «активно стежити за процесом створення в Україні Служби фінрозслідувань - єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави», додав глава Мінфіну.

Данилюк нагадав, що раніше Мінфін досяг домовленостей з Бюро з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правопорядку Держдепу США і Мінфіном Італії по організації навчання для майбутніх працівник СФР.

Нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що проблема корупції в Україні використовується багатьма недоброзичливцями для нагнітання ситуації.

Нагадаємо, Кабмін передумав реформувати податкову та митницю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: