Колапс на українсько-польському кордоні: з чим пов'язані величезні черги

Читать на русском
На українсько-польському кордоні утворилися довгі черги, люди чекають по 15 годин. На кордоні пояснили ситуацію.

У пункті пропуску Краковець у Львівській області на багато годин застрягли десятки автобусів. Пасажири чекають перетину українсько-польського кордону в середньому по 15-17 годин.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає «Слово і Діло».

На кордоні пояснюють, що довгі черги утворилися через нові митні правила.

«Черга утворилася через те, що на вихідні завжди багато рейсових автобусів, а відтепер митники вносять в базу паспортні дані всіх громадян, які перетинають кордон, тому що, якщо громадянин робить це частіше, ніж двічі на тиждень, за перевезення товару вартістю понад 500 євро, їм треба буде платити мито», - кажуть співробітники митниці.

Головний державний інспектор відділу митного оформлення Роман Федорів зазначив, що надійшли додаткові модулі внесення інформації щодо громадян, а саме паспортні дані, серія, номер, країна і дата народження.

«Тобто якщо в автобусі переміщається від 40 до 60 осіб, то це займає небагато часу. В середньому ми скоротили тривалість оформлення від 30 хвилин, що було на 8 годин ранку, до 15 хвилин за станом на 15 годину», - розповів він.

Митники припускають, що в подальшому оформлення буде відбуватися швидше, та додають, що труднощі виникли лише у пасажирів рейсових автобусів - дрібні перевізники можуть їхати на інші пункти пропуску.

Вони уточнюють, що рейсові ж автобуси повинні стояти, тому що маршрут у них прописаний в міжнародних правилах, а легкові машини проходять кордон без затримок.

Нагадаємо, 10 січня на кордоні з Польщею мітингувальники блокували траси.

Як відомо, днями з'явилася інформація про те, що на одному з польських заводів українці ходять в уніформі синьо-жовтого кольору, в зв'язку з чим компанію звинуватили в дискримінації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: