Польська компанія пояснила, чому українців змушували носити синьо-жовту уніформу

Читать на русском
Польська компанія Lindab пояснила, чому працівники-іноземці, в тому числі українці, носять жовті футболки, й відкинула звинувачення в дискримінації.

Польська компанія Lindab пояснила, чому працівники-іноземці, в тому числі українці, носять жовті футболки, й відкинула звинувачення в дискримінації.

Заява оприлюднена на сайті компанії та на сторінці в Facebook посольства України в Республіці Польща, яке оперативно втрутилося в ситуацію, передає «Слово і Діло».

Київ-Варшава: чи дійсно польсько-українські відносини зайшли в глухий кутДнями на одному із заводів Польщі українців зобов'язали носити синьо-жовту уніформу, а влада Польщі заявила, що країна страждає від українських біженців. Про загострення відносин між країнами розповіли експерти.

Повідомляється, що для ефективної організації робочого процесу працівники, які не знають польської, незалежно від національності мали носити інші футболки.

«Ми також встановили, що деякі працівники знають як польську, так і іншу мову, й таким чином можуть перекладати. Таке рішення дозволило організувати ефективну систему комунікації між працівниками, яка полягає в спрямуванні повідомлень безпосередньо людям, які їх розуміють, а також, якщо це необхідно, можуть перекласти й передати їхній зміст іншим», – відзначили в компанії.

Із моменту впровадження нової системи всі працівники, які не розмовляють польською, носять жовті футболки, а працівники, які можуть допомогти з перекладом, помаранчеві.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків має намір кожного року відновлювати по одному українському цвинтарю в ПольщіСказано 18 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Вибір кольорів не був продиктований прихованим підтекстом. Такі зміни допомогли подолати наявні труднощі, викликані мовним бар'єром. Працівники в помаранчевих футболках грають особливо важливу роль у Lindab, оскільки сприяють поліпшенню комунікації. Така система застосовується до всіх іноземців-працівникам Lindab, що не знають польської мови, а не лише до українців, як це зазначено в публікаціях ЗМІ», – підкреслили в компанії.

У компанії також відзначили, що не отримували скарг від працівників, але, з огляду на дискусію, яка розпочалася в ЗМІ дискусію, вирішили розглянути це питання на предмет пошуку альтернативних рішень.

«Звичайно, ми вже отримали юридичну консультацію, щоб переконатися, що такі рішення не суперечать антидискримінаційному законодавству. Однак ми продовжимо обговорення для вироблення найбільш корисного рішення для всіх працівників наших цехів», – ідеться в заяві.

Раніше керівник заводу Міхал Вроблевський спростував звинувачення на свою адресу й пояснив, що таким чином «позначав» працівників, які не володіють польською.

«У нас усі працівники носять сині штани й різні сорочки. Механіки – зелені, бригадири – червоні. Це така система ідентифікації. А жовті сорочки українців означають, що вони не володіють польською», – пояснював він.

Нагадаємо, в Польщі омбудсмен Адам Боднар зайнявся перевіркою скандального випадку з видачею українцям форми іншого кольору на фабриці Lindab під Варшавою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: