Названо соцмережі в списку піратських ресурсів США

Читать на русском
Міністерство торгівлі США знову внесло російську соцмережу ВКонтакте до списку піратських ресурсів.

Міністерство торгівлі США знову внесло російську соцмережу «ВКонтакте» до списку піратських ресурсів.

Як інформує «Слово іДіло», про це йдеться у документі, який оприлюднено на сайті відомства, пише Інтерфакс.

США залишили Україну в списку найбільших інтелектуальних піратівАмериканські експерти позитивно оцінили окремі заходи, ухвалені в Україні для покращення захисту прав інтелектуальної власності.

«ВКонтакте» опиняється у списку не вперше. Серед інших російських проектів, які потрапили до списку - торрент-трекер Rutracker.org і Rapidgator.net, онлайн-кінотеатр kinogo.cc, і низка інших сайтів.

У документі наголошується, що соцмережі можуть служити «унікальною платформою для забезпечення взаємодії як культурної, так і комерційної».

«Більшість успішних соцмереж роблять це так, щоб не сприяти порушенню авторських прав. Доповіді «ВКонтакте» про те, що компанія робить кроки у боротьбі з піратством, вселяють надію», - йдеться у документі.

Загалом до списку потрапили 25 сайтів різних країн світу, які, на думку американської сторони, порушують авторські права - зокрема, сайт найбільшого китайського інтернет-магазину taobao.com, який належить Alibaba Group.

«Згадка у даному списку не тягне за собою жодних санкцій і є лише нагадуванням про існування проблеми інтелектуального піратства», - пише росЗМІ.

Нагадаємо, через зміни в Facebook Цукерберг втратив 3 мільярди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: