США залишили Україну в списку найбільших інтелектуальних піратів

Читать на русском
Американські експерти позитивно оцінили окремі заходи, ухвалені в Україні для покращення захисту прав інтелектуальної власності.

Згідно зі щорічним звітом, опублікованим Офісом торговельного представника США, Україна як і раніше залишається у списку країн, які порушують права інтелектуальної власності.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

Американські експерти позитивно оцінили окремі заходи, ухвалені в Україні для покращення захисту прав інтелектуальної власності. Зокрема, схвалення отримала законодавча база для створення Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності.

«Позитивний відгук американських експертів отримало рішення про ліквідацію Державної служби інтелектуальної власності, яка протягом тривалого часу зазнавала критики за непрозору і ангажовану діяльність», — зазначили в представництві.

Стриманий позитивний відгук також здобуло рішення щодо збору роялті та закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який відображає політичну волю держави у сфері дотримання прав інтелектуальної власності.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє створити Національний орган інтелектуальної власностіСказано 7 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми продовжуємо роботу з легалізації комп'ютерних програм в органах виконавчої влади та проблем сфери колективного управління майновими правами. Реформа у сфері інтелектуальної власності є одним з пріоритетів діяльності уряду на 2017 рік», — заявив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів.

За його словами, Україна має намір поліпшити захист у сфері прав інтелектуальної власності, та рекомендації, які містить звіт, стануть орієнтиром у подальшій роботі.

У 2013 році Україна отримала статус найбільш «піратської» країни, але не потрапила під санкції через складну політичну ситуацію.

Раніше онлайн-ресурс TorrentFreak назвав найбільш популярні фільми 2016 року за кількістю нелегальних завантажень.

Зазначимо, мешканець Фінляндії заплатив штраф в 12 тисяч євро за нелегальне розповсюдження серіалу про піратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: