Кір прийшов ще до однієї області

Читать на русском
У Херсонській області зафіксували два випадки захворювання на кір у дорослих, у шістьох підозра на хворобу.

У Херсонській області зафіксували два випадки захворювання на кір у дорослих, у шістьох підозра на хворобу.

Про це в середу, 10 січня, заявив Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України, пише «Слово і Діло».

«В кінці грудня 2017 року - початку січня 2018 року в Херсонській області ускладнилася епідемічна ситуація із захворюваністю на кір. Субнаціональною лабораторією України з діагностики кору і краснухи підтверджено 2 випадки у дорослих жителів м. Херсон (41 і 37 років), в яких дані про щеплення проти кору відсутні. Також підозра на кір є ще у 6 хворих, 2 з яких не щеплені», - йдеться в повідомленні центру.

За інформацією відомства, на цей час заклади охорони здоров'я області забезпечені вакциною проти кору, краснухи та епідпаротиту бельгійського виробництва в достатній кількості. Спеціального лікування від кору немає, єдиний захист - вакцинація.

Перевірять довідки: дітей без щеплень від кору не пустять до шкіл і садківЧерез загрозу епідемії кору столичні школи та садочки перевірять на наявність у дітей довідок про щеплення. Також влада говорить про те, що дітей без довідок до колективу не пускатимуть.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація тимчасово заборонила роботу цирку «Кобзов» через спалах кору.

Раніше повідомлялося, що в Києві з початку року захворіли 43 дитини. При цьому понад 20 хворих виявлені серед тих, хто відвідував цирк «Кобзов».

Нагадаємо, в МОЗ також порахували хворих на кір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: