СБУ викрила антиукраїнського інтернет-агітатора

Читать на русском
Співробітники СБУ припинили в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області діяльність антиукраїнського інтернет-агітатора.

Співробітники СБУ припинили в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області діяльність антиукраїнського інтернет-агітатора.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-центр служби безпеки.

«Правоохоронці задокументували, що житель Кривого Рогу в заборонених російських соціальних мережах розміщував матеріали із закликами до змін територіальної цілісності України. Оперативники спецслужби також встановили, що він передавав дані і контакти громадян України, активних проросійських користувачів соцмереж, координаторам пропагандистських кампаній на території РФ», - повідомляє прес-центр.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання агітатора співробітники СБУ виявили комп'ютерне обладнання, яке використовувалося для поширення антиукраїнських матеріалів із закликами до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території і державного кордону України.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк).

У прес-центрі спецслужби відзначили, що слідчі дії тривають.

Раніше СБУ провела обшуки у справі священика УПЦ МП.

Нагадаємо також, що СБУ піймала чиновника Київської митниці на системних «відкатах».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: