СБУ спіймала чиновника Київської митниці на системних «відкатах»

Читать на русском
Посадовця одного з митних постів Київської митниці ДФС було викрито СБУ на вимаганні «відкату» у розмірі 50 відсотків від суми обов’язкових платежів за розмитнення міжнародних експрес-відправлень.

Посадовця одного з митних постів Київської митниці ДФС СБУ викрила на вимаганні «відкату» в розмірі 50 відсотків від суми обов’язкових платежів за розмитнення міжнародних експрес-відправлень.

Про це інформує в четвер, 11 січня, прес-центр СБУ, пише «Слово і Діло».

У НАЗК розповіли про корупцію в ДФСУ НАЗК заявили, що 8 колишніх працівників Державної фіскальної служби не подали свої декларацій після звільнення. Екс-чиновники можуть отримати штраф чи позбавлення волі терміном до 2 років.

Правоохоронці встановили, що державний службовець систематично вимагав у комерсантів та фізичних осіб «відкат» у розмірі п’ятдесят відсотків від суми обов’язкових платежів за розмитнення міжнародних експрес-відправлень, вартість яких перевищувала встановлений законом розмір 150 євро.

Протиправний механізм полягав у заниженні реальної вартості товару, внаслідок чого зменшувалися надходження до державного бюджету у вигляді митних платежів.

Оперативники спецслужби задокументували черговий факт вимагання зловмисником неправомірної вигоди від приватного підприємця за митне оформлення міжнародного поштового експрес-відправлення партії товарів широкого вжитку.

Зловмисника затримали в одному із сіл Бориспільського району Київщини після отримання від підприємця 400 доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Посадовцю оголосили про підозру в скоєнні злочину та затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Раніше працівники СБУ спільно з військовою прокуратурою викрили на хабарі головного державного ревізора-інспектора управління ДФС у Харківській області.

Нагадаємо, на передачі хабара 11 серпня затримали начальника митного поста «Західний» Львівської митниці ДФС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: