Саакашвілі відмовився провести експертизу свого голосу

Читать на русском
Колишній очільник Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі відмовляється надати зразки свого голосу для проведення експертизи аудіозаписів розмови з українським олігархом Сергієм Курченком.

Колишній очільник Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі відмовляється надати зразки свого голосу для проведення експертизи аудіозаписів розмови з українським олігархом Сергієм Курченком.

Про це в інтерв'ю 5 каналу розповів заступник генерального прокурора України Євген Єнін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Саакашвілі відреагував на звинувачення в зв'язках із Курченком – відеоКолишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі повідомив, що не знає, хто такий Сергій Курченко і запевняє, що оприлюднена запис розмови екс-президента Грузії з ним підроблена.

«Він жодним чином не сприяє ефективному розслідуванню цього кримінального провадження, оскільки він вже кілька разів відкинув наші клопотання надати зразки своєї мови», - сказав Єнін.

За його словами, найближчим часом будуть оприлюднені результати офіційної експертизи аудіозаписів розмов Саакашвілі і бізнесмена-утікача Курченка.

Нагадаємо, що Міхеіла Саакашвілі підозрюють у сприянні членам злочинного угруповання оточення колишнього президента Віктора Януковича. Інкримінована йому стаття Кримінального кодексу передбачає від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі.

Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію «акцій непокори» для усунення чинної влади в Україні.

ГПУ вважає, що Саакашвілі отримав від Курченка $500 тисяч для проведень акцій протесту, і було оприлюднено аудіозапис на підтвердження цих підозр. Саакашвілі заявив, що не знайомий з Курченком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: