В «Еспресо» розповіли про політичний тиск

Читать на русском
Редакція еспресо заявила, що бачить ознаки політичного тиску в зверненні депутата Сергія Лещенка в НАБУ.

Редакція «Еспресо» заявила, що вбачає ознаки політичного тиску в зверненні депутата Верховної Ради від БПП Сергія Лещенка до НАБУ з вимогою провести розслідування угоди про зміну статутного капіталу.

Як інформує «Слово і Діло», коментар розміщено на сайті espreso.tv 12 січня.

У Нацраді підрахували обсяги україномовного контенту на телеканалахОбсяги трансляції україномовного контенту (і прирівняного до такого) на телеканалах за рік дії мовних квот у середньому склали 98%, що на 23% перевищує встановлені квоти.

Так, на думку редакції, Лещенка намагається «використати таку силову структуру як НАБУ у власних політичних цілях».

«Крім того, скоординовану з заявами депутата Лещенка появу публікацій на декількох інтернет-ресурсах щодо зміни власників телеканалу «Еспресо» вважаємо політичною кампанією, спрямованою на знищення телеканалу», – йдеться в заяві.

На телеканалі запевняють, що попередні власники уникали втручань в роботу реакції.

«У нас є підстави вважати, що і новий власник буде з повагою ставитися до принципу незалежності редакційної політики», – йдеться в коментарі.

Під зверненням редакції підписалися головний редактор сайту «Еспресо» Ольга Лень, в.о. головного редактора телеканалу «Еспресо» Світлана Самойленко та 5 журналістів.

Як повідомлялось, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк та Інна Авакова, дружина глави МВС, продали свої частки у статутному капіталі телеканалу «Еспресо» іноземній компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є громадянин України, син українського олігарха та нардепа Іван Жеваго.

Водночас експерти вказували, що ця угода викликає підозру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: