Відмову священика відспівати дитину розслідує СБУ

Читать на русском
Управління Служби безпеки України в Запорізькій області проводить досудове розслідування справи щодо відмови священика УПЦ МП відспівати дитину, хрещену в УПЦ КП.

Управління Служби безпеки України в Запорізькій області проводить досудове розслідування справи щодо відмови священика УПЦ МП відспівати дитину, хрещену в УПЦ КП.

Як інформує «Слово і Діло», про це написала в соцмережах прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Справу венесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань як дії, «спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, що спричинили тяжкі наслідки у вигляді виникнення сутичок та масових заворушень у Запорізькій області та інших регіонах України».

За словами Сарган, встановлено, що представники Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату допускають вибірковий підхід до здійснення релігійних обрядів, віддаючи перевагу тим особам, які проходили обряди хрещення саме в УПЦ МП, чим ображають почуття громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

«Указані особи засуджують спілкування представників церкви українською мовою, чим принижують національну честь громадян України», – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває, наразі проводяться першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, в Запоріжжі священик УПЦ МП відмовився відспівати дитину, хрещену в УПЦ КП.

Раніше «Слово і Діло» писало, куди може привести релігія в питаннях національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: