Суд заарештував майно затриманого НАБУ директора Інституту агроекології

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро добилися арешту автомобілів і житла затриманого на хабарі керівника Інституту агроекології.
Орест Фурдичко

Майно затриманого детективами Національного антикорупційного бюро за підозрою в одержанні неправомірної вигоди директора Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України Ореста Фурдичка заарештували. Серед заарештованого – автомобілі й квартири.

Рішення про арешт ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва понад тиждень тому, пише «Слово і Діло».

Детективи Бюро клопотали про арешт квартир, земельних ділянок, гаражів тощо. Через відсутність мотивувальної частини рішення отримати повний перелік майна, арешту якого домагалося НАБУ, не вдалося. Однак із резолютивної частини виходить, що суд частково задовольнив клопотання правоохоронців і заарештував наступне майно:

– п'ять квартир і 1/3 частини ще однієї квартири. Згідно з декларацією, у власності Фурдичка є лише 4 квартири: три в Києві площею 38,9, 39,1 і 82,4 кв. м і одна – у Львові площею 251,3 кв. м. Решту квартир встановити не вдалося; – житловий будинок у Хотові Київської області площею 275,1 кв. м; – два гаражі, один з яких у Львові; – земельну ділянку в тому ж Хотові площею 615 кв. м; – два автомобілі Nissan Pathfinder 2.5 TD 2007 р. в. та BMW X5 2011 р. в.

Раніше НАБУ затримало Фурдичка та його спільника – колишнього генерального директора ТОВ «Сател Україна» – за підозрою в хабарництві. Суд обрав обом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 3 та 1 мільйон гривень відповідно.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» дізнався, за що саме затримали директора Інституту агроекології та його спільника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: