Вибори президента: головний політичний тренд 2018 року

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Очевидно, за рік до виборів дострокових виборів не буває. Це логіка політичного процесу. Якщо термін менший за рік, то всі просто чекають виборів. Тому слід виходити з того, що 2018 рік – передвиборчий.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи головні тренди нового політичного року.

«Все, чим керуватимуться українські політики в 2018 році, буде пов’язано з президентською кампанією та виборами», – зазначив Цибулько.

Саме ця тема стане трендом нового політичного року, припустив політолог.

«Що б не робили українські політики цього року, буде спрямоване на формування широких коаліцій довкола потенційних фіналістів у цій кампанії, що дає шанс у подальшому зачепитися й за фінал парламентської компанії, і навіть більше – дає можливість сформувати коаліцію в майбутньому парламенті», – додав він.

На його думку, цього року все залежатиме від того, які можливості матиме президент та які перспективи в коаліції.

У першу чергу йдеться про рівень мобілізації бюрократії, яка може гарантувати перемогу, уточнив експерт.

Що обіцяє Порошенко українцям на 2018 рікСлово і Діло зафіксувало, що збирається виконати президент Петро Порошенко в 2018 році. В першу чергу він пообіцяв підвищити мінімалку і продовжувати піклуватися про армію.

«Також показовим буде рівень консолідації силовиків навколо президента. По суті, державної бюрократії всіх рівнів. Якщо бюрократія альтернативи Порошенку не бачить, то вона діятиме показово, переконуватиме громадян, що саме ця кандидатура є найкращою», – пояснив політолог.

За його словами, ревізувати зовнішньополітичний вибір, а президентські вибори – це якраз можливість для ревізії зовнішньополітичного вибору, навряд чи хтось ризикне.

«Адже альтернативи членству в Євросоюзі та НАТО немає. Тому навряд чи хтось із притомних політиків формуватиме свою виборчу стратегію на ревізії зовнішньополітичного вибору українців», – резюмував Володимир Цибулько.

Додамо, за даними «Слова і Діла», в 2017 році рівень відповідальності Петра Порошенка знизився на 13%. Які обіцянки не встиг виконати президент у 2017 році – за посиланням.

Також аналітики порталу з'ясували, що збирається виконати гарант у новому році.

Список найбезглуздіших обіцянок 2017 року – в матеріалі за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: