Як виконують обіцянки лідери електоральних рейтингів

Читать на русском

Кінець року – час підбиття підсумків та нових планів. Це роблять не лише можновладці, згадуючи все зроблене, а й українці – хто добрим, а хто й злим словом. Аналітики «Слова і Діла» порівняли, чи збігається рівень підтримки політиків українцями з рівнем їхньої відповідальності.

Спочатку розберемося із симпатіями. Згідно з даними соціологів (соціологічна група «Рейтинг» – ред.), на 22 грудня найвищий рівень електоральні підтримки в нардепа та екс-прем'єра Юлії Тимошенко – 15,8%. На другому місці – чинний глава держави Петро Порошенко. У нього 13,8%.

Натомість, якщо обирати за кількість зробленої роботи, тобто виконаних обіцянок, то тут лідирує екс-прем’єр Арсеній Яценюк. На момент звільнення з посади прем’єра в квітні 2016 року глава уряду встиг реалізувати 61% обіцяного, тобто 229 обіцянок.

На другому місці – чинний прем’єр Володимир Гройсман. Чиновник виконав майже половину сказаного – 49%. Третю сходинку розділили народний депутат Юлія Тимошенко та міський голова Львова Андрій Садовий. У них обох по 40% виконаних обіцянок.

Президент Петро Порошенко – на четвертому місці. Глава держави зміг виконати 39% обіцяного.

Що ж до самих обіцянок, то найбільше їх у Володимира Гройсмана. Загалом за роки його роботи на різних посадах «Слово і Діло» зафіксувало 452, однак виконана з них лише 221.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми проаналізували та дізналися, як змінився рівень відповідальності фракцій і депутатських груп ВР.

Також аналітики «Слова і Діла» зафіксували, що вже встигли наобіцяти українські політики на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: