В Україні заборонили продаж бензину та дизпалива стандарту Євро-4

Читать на русском
Відповідна норма прописана в затвердженому урядом Технічному регламенті про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив.

З 1 січня 2018 року в Україні набула чинності вимога Технічного регламенту до автомобільних бензинів і дизельного палива, яка забороняє оборот бензинів і дизпалива стандарту Євро-4.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на галузеве видання enkorr.

Подорожчання бензину та дизпалива: що буде з цінами в 2018 році?У грудні ціна бензину марки А-95 вперше перевищила позначку 30 гривень за літр. Чи збережеться тенденція подорожчання палива в 2018 році, розповіли експерти.

Заборона передбачає будь-які торгові операції з паливом стандарту Євро-4. Відповідна норма прописана в затвердженому урядом Технічному регламенті про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив.

За 11 місяців 2017 року Україну було поставлено близько 240 тисяч тонн білоруського дизпалива Євро-4 при загальному імпорті дизпалива за цей період 4,8 мільйона тонн. У 2017 році імпорт дизпалива Євро-4 здійснювався також і через порти (точні дані про обсяги відсутні).

Відзначимо, що стандарт Євро-4 допускає вміст сірки в бензині та дизпаливі не більш ніж 50 ppm. Стандарт Євро-5 регламентує максимально допустимий вміст сірки 10 ppm.

Нагадаємо, що компанія «Укргазвидобування» перейшла на виробництво палива стандарту Євро-5 ще в другій половині 2016 року, а Кременчуцький НПЗ – на початку 2017 року.

Раніше повідомлялося, що в період із 5 до 9 січня 2018 року паливо на українських заправках продовжило дорожчати.

Також стало відомо, скільки українці за рік витратили на бензин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: