НКРЕКП анонсувала підвищення цін на електроенергію

Читать на русском
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у 2018 році підвищить ціну на електроенергію майже на 16 відсотків.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у 2018 році підвищить ціну на електроенергію майже на 16%.

Це випливає з порядку формування оптово-ринкової ціни електричної енергії, оприлюдненого на сайті регулятора, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Підвищення має відбутися в два етапи. Як зазначається, планується підвищити оптово-ринкову ціну з 1 січня на 9,5%, з 1 квітня – ще на 6,1%.

Раніше повідомлялося, що НАБУ підозрює членів НКРЕКП у змові при затвердженні формули «Роттердам плюс».

Віялові відключення: чому формула «Роттердам+» не поліпшила ситуацію в енергетиціВ Україні вже понад півроку ціноутворення електроенергії прив'язане до індексу API 2 на вугілля в портах Нідерландів і вартості його доставки в Україну. Незважаючи на реформаторський запал, Кабмін із завидною постійністю вже третій рік поспіль запроваджує режим надзвичайних заходів в українській енергетиці.

Згодом керівництво НКРЕКП розповіло, коли формула розрахунку ціни вугілля «Роттердам плюс» буде скасована.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє президенту одноосібно призначати на вакантні посади членів НКРЕКП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: