У Польщі розповіли, скільки біженців прийняли з України

Читать на русском
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про те, що в останні роки країна прийняла в себе понад 1,5 мільйона українців, з яких декілька десятків тисяч – біженці з Донбасу.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про те, що в останні роки країна прийняла в себе понад 1,5 мільйона українців, з яких декілька десятків тисяч – біженці з Донбасу.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з главою угорського уряду Віктором Орбаном в Будапешті, передає «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Новий прем'єр Польщі озвучив плани щодо УкраїниПольща хоче повернутися до справжнього стратегічного партнерства зі східними партнерами, зокрема Україною, Литвою і Грузією, та надати їм нову якість.

«Ми прийняли 1,5 млн українців, при цьому значна частина з них - це люди, які втекли з територій, де тривають бойові дії - з Донбасу. Оцінюємо, що принаймні кілька десятків тисяч - це люди, які втекли з цих територій. Я наголосив на Європейській Раді і сьогодні ще раз про це скажу: країни Центральної Європи роблять багато для міграції, для ослаблення напруги на східному фланзі ЄС, адже йде війна Росії з Україною, у нас (Польщі) дуже багато мігрантів і біженців з Чечні, і ми очевидним чином зменшуємо напругу в міграційній сфері», - заявив прем'єр Польщі.

Також чиновник зазначив, що позиція Польщі та Угорщини вже кілька років не змінюється: країни повинні самостійно вирішувати, кого до себе брати, а кого ні.

Крім того, глава польського уряду зазначив, що на Заході Європи мислення керівництва багатьох країн зміщується в бік позиції, яку представляють Польща і Угорщина: необхідно надавати допомогу в місцях конфліктів, а не приймати біженців у Європі.

Нагадаємо, у 2017 році близько 625 громадян України звернулося до Управління з питань іноземців Польщі з проханням надати їм міжнародну захист.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: