Кримських татар незаконно оштрафували на мільйони рублів

Читать на русском
Минулого року окупаційні суди Криму оштрафували кримських татар на суму понад 5 мільйонів рублів.

Минулого року окупаційні суди Криму оштрафували кримських татар на суму понад 5 мільйонів рублів.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, пише «Слово і Діло».

«За даними моніторингу Кримськотатарського ресурсного центру, окупаційні суди Криму в 2017 році незаконно оштрафували близько 100 осіб, переважно кримських татар, на суму 5 мільйонів 291 тисяча рублів (92 500 доларів)», – йдеться в повідомленні.

«Максимальний штраф – 3,5 мільйони рублів, який був призначений фігурантові «справи українських диверсантів» Редвану Сулейманову. Мешканку Бахчисарайського району Зарему Умерову оштрафували на суму 300 тисяч рублів за коментарі в соціальних мережах. Іншого фігуранта «справи українських диверсантів» Дмитра Штибликова оштрафували на 200 тисяч рублів», – наголошує організація.

Активістам Осману й Емілю Беляловим окупаційні суди призначили штрафи по 150 тисяч рублів.

Велика частина штрафів у розмірах від 10 до 20 тисяч рублів призначена за статтями 20.2. Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації. Близько 70 кримських татар судили за одиночні пікети.

«При обшуку в будинку Алімдара Белялова російські силовики вкрали 4 тисячі доларів і 60 тисяч рублів», – підкреслює Кримськотатарський ресурсний центр.

Організація закликає міжнародне співтовариство та міжнародні правозахисні організації посилити тиск на Російську Федерацію й окупаційну владу Криму для припинення політичних переслідувань.

Як відомо, 18 грудня 2017 року в окупованому Росією Криму пройшли одночасно понад 70 адміністративних судів над кримськими татарами у справі про пікети 14 жовтня.

Нагадаємо, вранці 5 січня в Сімферополі проходять обшуки в кримських татар. Причини обшуків поки не відомі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: