В Ахметова хочуть відсудити частку «Київенерго»

Читать на русском
Прокуратура хоче повернути місту 12,7 відсотка акцій Київенерго, 61 відсоток – Київгазу та 67 відсотків – Київводоканалу.

Прокуратура подала позов до суду про повернення Києву пакетів акцій «Київенерго», «Київгазу» та «Київводоканалу».

Про це заявив прокурор Києва Роман Говда на прес-конференції 7 вересня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Прокуратурою Києва в інтересах держави поданий до Господарського суду Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій «Київенерго», «Київгазу» та «Київводоканалу» вартістю понад 1 мільярд гривень», – сказав Говда.

Прокуратура хоче повернути місту 12,7% акцій «Київенерго», 61% – «Київгазу» та 67% – «Київводоканалу», які раніше належали громаді й понад 10 років тому були передані до статутного капіталу «Київенергохолдингу».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Говда нагадав, що 12,7% акцій «Київенерго» в подальшому були передані зі статутного капіталу «Київенергохолдингу» третім юрособам. На сьогодні вони перебувають у власності «ДТЕК Енерго».

Він зазначив, що енергохолдинг ДТЕК у цьому позові є добросовісним набувачем акцій, оскільки від моменту їхнього відчуження пройшло сім років, ДТЕК їх сконцентрував лише в 2014 році.

Говда додав, що прокуратура проситиме заарештувати акції компаній як забезпечувальний захід.

Прокурор також уточнив, що посадовці КМДА, які сприяли відчуженню акцій, були визнані винними за окремою кримінальною справою, але перебувають на волі в зв’язку із завершення 10-річного терміну давності.

Як відомо, 16 серпня компанія Ornex, що входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова, придбала по 25% акцій ПАТ «Київенерго», виставлених на продаж Фондом державного майна.

Фонд державного майна залишився задоволений результатами аукціонів із продажу державних 25% акцій у п'яти енергокомпаніях, які викупили структури Ріната Ахметова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: