З «Укртелекому» в дохід держави стягнуто велику суму

Читать на русском
Київська прокуратура звернулася в Господарський суд столиці про стягнення з товариства Укртелеком коштів за прострочення повернення об'єкта оренди, а також плати за фактичне користування ним.

З публічного акціонерного товариства «Укртелеком» в державний бюджет стягнуто понад 1 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що сума стягнута за позовом Київської місцевої прокуратури №2.

ФДМ вимагає скасувати приватизацію «Укртелекома»На приватизаційному конкурсі в 2011 році було продано 92,791% статутного капіталу ВАТ «Укртелеком».

Як стало відомо, у 2013 році ВАТ «Укртелеком» отримало в оренду терміном на 2 роки приміщення середньої загальноосвітньої школи на вул. Княжий Затон загальною площею близько 70 кв. м. Однак після завершення терміну оренди суспільство не повернуло приміщення, а продовжило їх використовувати для службових потреб.

З огляду на зазначені порушення, місцева прокуратура звернулася в Господарський суд Києва про стягнення з товариства коштів за прострочення повернення об'єкта оренди, а також плати за фактичне користування ним.

Крім того, на виконанні перебуває рішення суду про звільнення приміщень школи з незаконного користування.

Нагадаємо, в липні Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду на арешт 100% корпоративних прав мобільного оператора «ТриМоб», що належить «Укртелекому».

4 серпня суд остаточно скасував арешт акцій «Укртелекому».   Раніше повідомлялося, що Ощадбанк подав позов проти «Укртелекому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: