Бізнес вивів з України понад два мільярди доларів – Нацбанк

Читать на русском
Обсяг репатріації дивідендів іноземними інвесторами в 2017 році становив 1,8 мільярда доларів.

Обсяг репатріації дивідендів іноземними інвесторами в 2017 році становив 1,8 мільярда доларів.

Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня» в четвер, 4 грудня.

«Згідно з оперативними даними, сума репатріації становила 1,8 мільярда доларів. Це дещо більше, ніж ми очікували. Можливо, це пов'язано з тим, що наприкінці року ми дозволили репатріацію дивідендів до 2014 року, напевно, компанії більш активно почали виводити дивіденди. Але ми не бачимо проблеми в тому, що сума репатріації виявилася трохи більшою, ніж очікувалося», – сказав він.

За словами Чурія, найближчим часом НБУ направить вітчизняним банкам запит для вивчення бажання їхніх клієнтів репатріювати дивіденди за 2017 рік.

«Наша процедура полягає в необхідності оцінити ймовірний відтік іноземної валюти, тобто купівлю валюти й репатріацію за кордон, а також вплив цього відтоку на валютний ринок. З цією метою найближчим часом ми направимо українським банкам запит щодо бажання їхніх клієнтів репатріювати дивіденди за 2017 рік. Після того, як ми зберемо інформацію від банків, зробимо певну оцінку й уже на її базі проводитимемо лібералізацію», – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в січні-грудні 2017 року до бюджету надійшло 792,9 млрд грн, що на 28,7% більше, ніж у 2016 році.

Як відомо, Нацбанк зобов'язали перерахувати до держбюджету понад 50 мільярдів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: