Скорочення інвестицій в Україну: Держстат відзвітував про ситуацію

Читать на русском
За три роки на подолання банківської кризи Україна витратила 14% ВВП. Поряд зі скороченням доходів банків, істотно впали також іноземні інвестиції в Україну.

За три роки на подолання банківської кризи Україна витратила 14% ВВП, що відбилося і на інвестиційному напрямку.

Про це повідомляє Держстат, пише «Слово і Діло».

«Обсяг іноземних капітальних інвестицій в Україну в січні-вересні 2017 року склав 4 млрд 790,4 млн гривень, що в 1,3 рази менше, ніж за аналогічний період 2016 рік», - відзначили з Держстат.

Однак, повідомляється, що при цьому інвестиції з держбюджету в січні-вересні 2017 року зросли в 2,4 рази - до 5 млрд 271,6 млн грн.

У той же час, з місцевих бюджетів доходи зросли в 1,8 рази, до 17 млрд 420,9 млн грн.

Світові рейтинги: Україна залишається не дуже безпечною для бізнесу країною«Слово і Діло» візуалізувало позиції України у світових рейтингах безпеки в контексті ведення бізнесу. Поки що втішного мало.

«Обсяг коштів населення на будівництво житла збільшився на 11% і склав 21 млрд 951,7 млн ​​грн», - підкреслили в Держстаті.   За їхніми даними, загальний обсяг капітальних інвестицій за січень-вересень 2017 року склав 259 млрд 545 млн грн, що на 26,9% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.   «Вагому частку капінвестицій (96,4% загального обсягу) вкладено в матеріальні активи, з яких у будівлі та споруди - 42,7% всіх інвестицій, в машини, обладнання та інвентар і транспортні засоби - 36,6%. У нематеріальні активи вкладено 3,6% загального обсягу капітальних інвестицій», - сказано в повідомленні.

Відзначимо, напередодні в НБУ розповіли про скорочення доходів українських банків.

Раніше аналітики порталу з'ясували, що Україна залишається небезпечною для бізнесу країною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: