У Гройсмана розповіли, на що витратили 800 мільйонів євро інвестицій

Читать на русском
За три роки в зелені проекти в Україні залучено майже 800 мільйонів євро. А до 2020 року Україна повинна отримувати 11 відсотків енергії з відновлюваних джерел.

За три роки в «зелені» проекти в Україні залучено майже 800 мільйонів євро.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час IX Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Відновлювана енергетика та енергоефективна модернізація промисловості», передає УНН.

«З 2015 року в проекти з відновлюваної енергетики залучено близько 800 мільйонів євро інвестицій. Але це лише початок. На інтерактивній карті з відновлюваної енергетики України UA MAP маємо новий проект на 1,2 мільярда євро», – зазначив він.

За словами Савчука, відповідно до Національного плану дій із відновлюваної енергетики, до 2020 року Україна має отримувати 11% енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні. Крім того, Енергетичною стратегією України до 2035 року поставлена ​​більш амбітна мета – 25% «зеленої» енергії.

Сонячна і вітрова енергетика: реальна альтернатива чи порожні обіцянки політиків?Зібрали для вас обіцянки політиків щодо розвитку альтернативної енергетики. Хто з них справді цього прагне, а хто лише піариться – в нашому огляді.

«Вже ухвалили низку важливих законодавчих ініціатив, які створюють сприятливі умови для залучення інвестицій у відновлювану енергетику. Завдяки цьому за останні три роки введено 1670 мегават нових теплових потужностей, що використовують альтернативні джерела енергії. У такі проекти із заміщення газу залучено близько 400 мільйонів євро», – уточнив голова Держенергоефективності.

Також Савчук розповів, що завдяки вдосконаленню системи «зеленого» тарифу та його прив'язці до курсу євро з початку 2015 року зростає обсяг потужностей відновлюваної електроенергетики. З 2015 року в секторі відновлюваної електроенергетики введено 353 МВт потужностей і залучено понад 345 млн євро інвестицій на їх встановлення.

Нагадаємо, раніше Геннадій Зубко розповів, що вартість комунальних послуг можна зменшити лише за рахунок зменшення енергоспоживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: