ЄББР інвестує мільйони в харківське метро

Читать на русском
Харківський метрополітен отримає від ЄБРР кредит на 160 мільйонів євро на будівництво додаткових станцій.

Харківський метрополітен отримає від ЄБРР кредит на 160 мільйонів євро на будівництво додаткових станцій.

Про це повідомляють «Українські новини», пише «Слово і Діло».

Цей проект був затверджений радою директорів банку 29 листопада. Фінансування буде спрямоване на розширення системи харківського метро. Цей кредит буде використаний для будівництва 3,5-кілометрової лінії метро (станція «Одеська»).

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє продовження будівництва Харківського метрополітену в кількох напрямкахСказано 19 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Фінансування дозволить звести дві нові станції, склад і придбати новий рухомий склад.

Якби мери виконували всі свої обіцянки. Як би змінився Харків?«Слово і Діло» уявило, як би виглядав Харків, якби Геннадій Кернес втілив в життя обіцяне.

Фінансування ЄБРР складе 160 млн євро, загальна вартість проекту – 320 млн євро (Європейський інвестиційний банк також виділить 160 млн євро).

Як відомо, наприкінці 2016 року Харківська міськрада затвердила бюджет міста на 2017 рік, в якому передбачила виділити на будівництво третьої лінії метрополітену від ст. «Метробудівників» до ст. «Одеська» 250,8 мільйона гривень.

Відзначимо також, 19 червня 2015 року мер Харкова Геннадій Кернес запевнив, що плата за проїзд в метро залишиться незмінною, й дотримав свого слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: