Нацгвардія охороняє суд, де слухатимуть позов Саакашвілі

Читать на русском
Під будівлю Окружного адміністративного суду Києва стягнули кілька автобусів із бійцями Національної гвардії України.

Під будівлю Окружного адміністративного суду Києва стягнули кілька автобусів із бійцями Національної гвардії України. У середу, 3 грудня, відбудеться судове засідання за позовом екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише УНН.

Саакашвілі: Порошенко домовився з Путіним про мій арештМіхеіл Саакашвілі вважає, що українська влада має намір заарештувати його. Про це він заявив на брифінгу після засідання в Апеляційному суді Києва, пише Слово і Діло.

Ймовірно, причиною посилення правопорядку стало те, що о 15:00 тут має розпочатися судове засідання за позовом Саакашвілі проти міграційної служби через те, що Україна відмовила йому в наданні статусу «людини, яка потребує додаткового тимчасового захисту».

Ситуація під судом спокійна, проте на місці чергують автобуси з десятками бійців Нацгвардії при повній амуніції.

Нагадаємо, 22 вересня Мостиський районний суд міста Львова наклав штраф на екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі за незаконний перетин українського кордону в сумі 3,4 тисячі гривень.

Управління Міграційної служби Київської області відмовило екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі в наданні додаткового захисту від примусової екстрадиції до Грузії.

У ДМС заявляли, що грузинський політик Міхеіл Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні.

Раніше в Апеляційному суді Києва перенесли на 11 січня 2018 року слухання справи Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: