З'ясувалося, чому Саакашвілі не братиме участі в допиті СБУ

Читать на русском
Екс-президент Грузії, лідер Руху нових сил Міхеіл Саакашвілі не братиме участі у допиті СБУ, оскільки повістку йому надали з порушенням.

Екс-президент Грузії, лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі не братиме участі у допиті СБУ, оскільки повістку йому надали з порушенням.

Про це під будівлею СБУ заявив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, пише «Слово і Діло».

Екстрадиція Саакашвілі: Грузія очікує від України конкретних кроківВлада Грузії очікує від України конкретних кроків щодо екстрадиції колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі.

«Нами не планується прохід до слідчого кабінету для проведення слідчих дій у зв’язку з порушеннями. В одній повістці вказані 2 слідчі дії – допит і отримання зразків для експертизи. Ми вважаємо, що ці дві слідчі дії не мають права разом проходити, про це каже і КПК», - сказав Чорнолуцький.

Також адвокат додав, що слідчий не вказав, які зразки будуть відбиратися для майбутньої експертизи у Саакашвілі.

«Тому просимо перенести ці слідчі дії, роз'єднати їх в окремі слідчі дії, і на кожну слідчу дію направити на Саакашвілі повістки. На допит ми готові окремо прийти і надати на всі запитання відповіді, також просимо надіслати повістку на окрему слідчу дію на отримання зразків для експертизи», - сказав Чорнолуцький.

За його словами, тільки в такий спосіб буде виконано умови процесуального законодавства.

«Наразі ми зареєстрували клопотання про перенесення слідчих дій у зв’язку з незаконним поєднанням слідчих дій в один день та за одною повісткою про виклик», - сказав Чорнолуцький.

Він додав, що Саакашвілі готовий отримати нові повістки.

Нагадаємо, Саакашвілі заявив, що українська влада хоче відмовити йому в статусі «тимчасового захисту» й тим самим створити умови для видворення з країни.

Як відомо, політик отримав нідерландську візу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: