Суд над Саакашвілі: розглядають скаргу ГПУ

Читать на русском
В Апеляційному суді Києва почалося слухання клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу для екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

В Апеляційному суді Києва почалося слухання клопотання ГПУ про обрання міри запобіжного заходу для екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише УНН.

Затримання Саакашвілі: чому політик провокує владу на свій арештМіхеіл Саакашвілі повідомив про припинення протестів під час новорічних свят. Як розгортатимуться події та чи варто чекати мітингів, розбирались експерти.

«Судове засідання оголошую відкритим», – сказав суддя Олег Присяжнюк.

Зала, де відбувається судове засідання, заповнена журналістами та прихильниками Саакашвілі.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року апеляційний суд Києва постановив перенести слухання клопотання прокурорів про відміну рішення Печерського райсуду та призначення Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на січень 2018 року.

Причиною переносу слухання апеляції ГПУ проти Саакашвілі стало те, що, за словами судді, Печерський районний суд Києва (перша інстанція у справі – ред.) не передав матеріали справи до Апеляційного суду.

11 грудня 2017 року Печерський районний суд відмовився застосовувати до Саакашвілі будь-які запобіжні заходи й відпустив його із зали суду.

Своєю чергою, 15 грудня Генеральна прокуратура України подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити екс-президента Грузії під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: