НАЗК знайшло порушення у звітах 38 політичних партій

Читать на русском
Нацагентство затвердило висновки про результати аналізу 275 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати й зобов’язання фінансового характеру.

Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило висновки про результати аналізу 275 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати й зобов’язання фінансового характеру за IІI квартал 2017 року.

Як пише «Слово і Діло», про це УНН повідомила прес-служба НАЗК.

Як виконують обіцянки лідери електоральних рейтингівКінець року – час підбиття підсумків та нових планів. Аналітики Слова та Діла прорахували, як би проголосували наші співвітчизники, якби вибори президента України були наступного тижня.

У НАЗК розповіли, що за результатами аналізу звітів виявили низку порушень. Зокрема, 13 політичних партій не додали інформацію про майно, доходи, витрати й зобов’язання фінансового характеру від кожної місцевої організації, яка в установленому порядку набула статусу юридичної особи. Одночасно термін подання звіту порушили 6 політичних партій.

Порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії встановлені у 6 звітах, зокрема у партій «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Окрім цього, політична партія «Блок Дарта Вейдера» та приватне підприємство «Українська правда» не надали інформацію та документи на письмовий запит Національного агентства. Виявлені порушення тягнуть за собою адміністративну відповідальність, передбачену статтями 18846, 21221 та 21215 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також встановлена неповнота зазначеної інформації щодо правових підстав користування об'єктами нерухомості, які зазначені у звітах як розташування 13 політичних партій.

Нагадаємо, станом на 2 січня 2018 року щорічну електронну декларацію подали 145 державних службовців.

Раніше ми проаналізували та дізналися, як змінився рівень відповідальності фракцій і депутатських груп ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: