До Ради внесли новий законопроект щодо позбавлення недоторканності

Читать на русском
Законопроект змусить спікера впродовж першої сесії кожного скликання ставити на голосування позбавлення депутатського імунітету всіх депутатів.

На розгляд Верховної Ради внесли законопроект, який передбачає позбавлення недоторканності усіх депутатів на першій сесії кожного скликання.

Про це йдеться в проекті закону №7255 «Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів України», передає «Слово і Діло».

Авторами законодавчої ініціативи виступають народні депутати з фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв, Семен Семенченко та Павло Костенко.

Вони пропонують внести зміни до закону про регламент Ради, що змусить спікера впродовж першої сесії кожного скликання ставити на голосування позбавлення депутатського імунітету всіх народних обранців.

«Шляхом відкритого поіменного голосування більшістю голосів народних депутатів (мінімум 226 – ред.)», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня Соболєв заявив, що голосуватиме за зняття із себе депутатської недоторканності в разі відповідного подання генпрокурора Юрія Луценка.

Також раніше депутат Юрій Левченко заявив, що президент Петро Порошенко скопіював текст свого законопроекту щодо депутатської недоторканності з документа, який з літа чекає у Верховній Раді на голосування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: