Німеччина проінспектує Донбас: навіщо до Києва їде глава МЗС

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель 3-4 січня здійснить робочий візит до України. Він також відвідає Донбас.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель 3-4 січня здійснить робочий візит в Україну.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України, пише «Слово і Діло».

Війна на Донбасі: чому 2018 рік може стати визначальним2018-й стане четвертим роком війни на сході України. Визначальні кроки щодо Донбасу та перспективи наступного року оцінили експерти.

Спочатку в Києві відбудуться переговори між Ґабріелем та керівником зовнішньополітичного відомства України Павлом Клімкіним.

«Ключовим питанням переговорів стане роль ФРН, разом з Францією, у рамках Норманського формату з протидії російській агресії. У цьому плані міністри обговорять подальші спільні кроки, спрямовані на відновлення територіальної цілісності й суверенітету України, а також звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах», - йдеться в повідомленні.

Також голови МЗС обговорять питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо Року мов.

Під час переговорів планується підписання двосторонньої угоди про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

«Павло Клімкін та Зіґмар Ґабріель також здійснять спільну поїздку на Донбас поблизу лінії дотику», - зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, не дивлячись на різдвяне перемир'я, в зоні АТО тривають обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: