Карта АТО: ситуація на сході України на 2 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 2 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

У перший день нового, 2018 року російсько-окупаційні угрупування не спромоглися повністю припинити порушувати Мінські домовленості та новорічно-різдвяне припинення вогню. Минулої доби позиції Збройних Сил України знову піддалися обстрілам, у тому числі зі зброї забороненого калібру.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 5 обстрілів наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі вони були прицільні. В одному випадку військовослужбовці Збройних Сил України вимушено відкрили вогонь у відповідь.

Відзначимо, що саме внаслідок ворожих вогневих провокацій жоден український військовослужбовець не постраждав. Але без втрат минулої доби, на жаль, все ж таки не обійшлося.

Так, в районі населеного пункту Новотошківське один військовослужбовець Збройних Сил України підірвався на вибуховому пристрої, внаслідок чого отримав множинні поранення, несумісні з життям.

Напрямки:

На луганському напрямку було відносно тихо. Зафіксовано лише один прицільний обстріл наших опорних пунктів.

Так, в бік українських військових поблизу н.п. Луганське ворог випустив 4 міни калібру 82 мм та упродовж 40 хвилин вів вогонь з великокаліберного кулемета. У такий спосіб противник сподівався спровокувати вогонь у відповідь, проте безрезультатно.

На донецькому напрямку вже за шість хвилин після настання Нового року ворог влаштував півторагодинний обстріл позицій українських військових в районі Верхньоторецького. Окупанти застосували практично увесь спектр стрілецької зброї та міномети калібру 82 мм, випустивши в нашу сторону 11 мін. Аби вгамувати вкрай знахабнілих окупантів, нашим військовослужбовцям довелося відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Також минулої доби під обстрілом противника опинилися наші позиції в районі Водяного та двічі – неподалік Павлополя, де, крім іншого, ворог застосував міномети калібру 82- та 120 міліметрів. Тоді в нашу сторону ворог випустив 18 мін згаданих калібрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: