Ердоган назвав Асада «терористом»

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав президента Сирії Башара Асада «терористом», з яким не можна пов'язувати мирне врегулювання в цій країні.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав президента Сирії Башара Асада «терористом», з яким не можна пов'язувати мирне врегулювання в цій країні.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Deutsche Welle.

«Сирія врятована»: що залишилося за дужками заяви Путіна про завершення війни на Близькому СходіПонад три години Путін вів переговори з Асадом, а за підсумками обидва заявили про завершення спецоперації в Сирії. Чи припиниться війна на Близькому Сході, розбиралися разом з експертами.

«Асад, безумовно, терорист, який здійснював державний тероризм», - сказав Ердоган.

Він додав, що не бачить Асада на чолі повоєнної Сирії.

«Як ми можемо розглядати майбутнє з президентом Сирії, який вбив майже мільйон своїх громадян?» - зазначив Ердоган.

У відповідь на цю заяву МЗС Сирії звинуватило Ердогана в підтримці терористичних груп. У міністерстві заявили, що Туреччина має припинити втручатися в справи інших держав.

Вказано, що Туреччина підтримує в Сирії помірковану опозицію, тоді як Росія є близьким союзником президента країни Башара Асада. Росія, Туреччина і Іран називають себе «країнами-гарантами» перемир'я в Сирії в рамках астанинського мирного процесу. Зближення позицій Анкари та Москви щодо врегулювання в Сирії та з інших питань породило припущення, що для Туреччини усунення Асада від влади більше не є пріоритетним питанням.

Нагадаємо, за час конфлікту в Сирії загинули вже понад 20 тисяч жінок.

Раніше в ООН заявили, що війна в Сирії могла вбити півмільйона людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: