Вовк розповів, коли скасують формулу «Роттердам+»

Читать на русском
Вовк зазначив, що формула є оптимальною на перехідному етапі реформування галузі, й ухвалювали її абсолютно законно.

Очільник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк розповів, коли формула розрахунку ціни вугілля «Роттердам+» буде скасована.

Про це він заявив у ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Вона буде скасована, однозначно. З впровадженням ринку електроенергії, який був проголосований Верховною Радою. Це станеться за 2 роки рівно після того, як комісія втратить повністю повноваження щодо затвердження цін на електричну енергію», – заявив Вовк.

Він зазначив, що ця формула є оптимальною на перехідному етапі реформування галузі, й ухвалювали її абсолютно законно, також її узгодили з усіма органами влади.

«Ціна – це середнє значення на відповідному хабі з урахуванням логістики, скориговане на якість. Такий підхід, на мою думку, виправданий, він фундаментально обґрунтований, він доцільний на перехідному етапі до того моменту, як відбудеться лібералізація ринку електроенергії та природного газу», – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що НАБУ підозрює членів НКРЕКП у змові при затвердженні формули «Роттердам плюс».

Також очільник НАБУ Артем Ситник заявив, що Антикорупційне бюро зазнає тиску через розслідування схеми «Роттердам плюс».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: