Стало відомо, скільки мирних жителів загинуло на Донбасі за рік

Читать на русском
Внаслідок конфлікту на Донбасі з початку 2017 року загинули 85 мирних жителів, ще 483 були поранені.

Внаслідок конфлікту на Донбасі з початку 2017 року загинули 85 мирних жителів, ще 483 були поранені.

Такі дані озвучив в п'ятницю, 22 грудня, перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна.

Скаржаться на обстріли: що відбувається в звільнених від бойовиків селах ДонбасуТерористи продовжують обстрілювати нещодавно звільнені населені пункти в Донецькій області. У четвер, 21 грудня, під обстріли потрапили Травневе і Гладосове, а також Зайцеве.

«На сьогодні, за підтвердженими даними СММ ОБСЄ, в 2017 році загинули 85 осіб і 384 отримали поранення», – сказав він на брифінгу в Києві.

При цьому Хуг наголосив, що з 16:00 понеділка до 16:00 вівторка СММ ОБСЄ спостерігала 7 тисяч випадків режиму припинення вогню.

«Негативна тенденція продовжилася минулого тижня, коли СММ ОБСЄ зафіксувала понад 16 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню, що на 40% перевищує показники позаминулого тижня», – зазначив перший заступник голови СММ ОБСЄ й додав, що з початку 2017 року спостерігачі зафіксували близько 400 тисяч випадків порушення вогню.

Як повідомлялося, 4 грудня стало відомо, що з початку конфлікту на Донбасі загинули понад 2,5 тисячі цивільних, ще 9 тисяч – отримали поранення. Такі дані оприлюднив сайт Humanitarian Response.

Нагасдаємо, в 2017 році Україна потрапила до списку країн із високими втратами від розриву протипіхотних мін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: