Борги за комунальні послуги: чи можуть забрати житло?

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева прокоментував можливість конфіскації житла через борги по комуналці.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що конфіскація житла у боржників за комунальні послуги неприйнятне покарання і не вирішить проблему заборгованості.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК Україна.

«Якщо ми заберемо у людини житло, ми проблему вирішимо? Ми створимо додаткові проблеми, тому що далі таку людину треба соціально захистити, де тут вигода? Тому я хотів би всіх заспокоїти: ніхто, ніколи, з точки зору житла у людини за борги по комунальним послугам забирати не може і не буде», - запевнив міністр.

Яку частку своїх доходів витрачають українські сім'ї на комунальні платежі«Слово і Діло» підготувало інфографіку про щомісячні витрати на оплату комунальних послуг по відношенню до доходів середньої української сім'ї.

Нагадаємо, законом про житлово-комунальні послуги передбачено введення пені з 1 січня 2019 року в розмірі 0,01% за кожен день прострочення з дати, коли закінчився термін оплати.

За даними «Слова і Діла», загальний показник рівня відповідальності міністра - 42%. Детальніше - за посиланням.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, яку частину своїх доходів українські сім'ї витрачають на комунальні платежі.

Докладніше про заборгованість населення за житлово-комунальні послуги – в матеріалі «Комунальні платежі. Заборгованість vs. Субсидії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: