ОБСЄ помітила кілька колон «гуманітарки» з РФ

Читать на русском
Росія відправила на схід України автомобільну колону з так званої «гуманітарною допомогою». ОБСЄ відзвітували про ситуацію.

У МНС РФ не приховували, що ввідправили на схід України 72-ю автомобільну колону з «гуманітарною допомогою», проте в ОБСЄ знову зафіксували кілька колон вантажівок з РФ.

Про це сказано в звіті ОБСЄ, пише Слово і Діло.

Згідно зі звітом місії від 22 грудня, колону в складі 16 тентованих вантажiвок помітили 21 грудня близько 8:55 на околиці Луганська.

«5 машин були з військовими номерними знаками РФ, решта - з цивільними номерними знаками Росії. Колону супроводжували 3 автомобілі з увімкненими синіми проблисковими маячками, а також 3 автомобілі біло-синього кольору і машина швидкої допомоги», - сказано в звіті.

Як повідомляють спостерігачі, одна з вантажівок з цивільними номерними знаками РФ на білому тлі відокремилася від колони і поїхала в північно-західному напрямку.

Пізніше, за спостереженнями Місії, колона заїхала на територію комплексу, розташованого на вул. Даргомижського, 4а, на південній околиці Луганська.

«Коли спостерігачі спробували пройти на територію комплексу, два озбройних члени «ЛНР» в одязі, на якій був напис «міліція ЛНР» російською мовою, не пропустили їх, заявивши, що доступ СММ буде надано тільки з дозволу інших членів «ЛНР» - відзначили в місії.

Як відомо, Україна направила Росії чергову ноту протесту.

Нагадаємо, під час останньої зустрічі Тристоронньої контактною групою в Мінську було прийнято рішення про перемир'я.

За даними української розвідки, формування бойовиків на Донбасі приведені в бойову готовність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: