Зимове загострення: в зоні АТО готуються до наступу бойовиків

Читать на русском
Українські військовослужбовці в зоні АТО готуються до ескалації. Бійці 25-ї повітряно-десантної бригади розповіли, що в районі Авдіївки очікуються нові провокації бойовиків.

Українські військовослужбовці в зоні АТО готуються до ескалації.

Бійці 25-ї повітряно-десантної бригади на умовах анонімності розповіли «Слову і Ділу», що в районі Авдіївки, де й без того почалися зіткнення, очікують на нові провокації бойовиків.

«Почалося зимове посилення провокацій. На фронті є поранені й загиблі з обох сторін. За даними розвідки, терористи планують наступ на шахту «Бутівка». Але ми тут не просто так. Жодна ротація десантників ще не обходилася без бойових зіткнень», – упевнені співрозмовники видання.

Тим часом українські бійці, оборонці в районі Світлодарської дуги, чекають, коли бойовики спробують відбити населені пункти Гладосове й Травневе, які днями були зайняті силами АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України на 29 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 29 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ми зараз перебуваємо в стані бойової готовності й готові дати відсіч. Але вони щось затівають, адже Гладосове та Травневе – це кроки до витіснення їх від багатостраждального Дебальцевого», – говорять у 54-й окремій механізованій бригаді, бійці якої, власне кажучи, й зайняли ці два населених пункти в ніч на 22 листопада.

До слова, про провокації в районі Світлодарської дуги заявляв також прес-центр штабу АТО. За інформацією штабу, зокрема 28 листопада, були обстріляні позиції захисників Зайцевого, Новолуганського, Травневого й Гладосового.

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 28 листопада, бойовики обстріляли КПВВ «Майорськ», де крім військових, перебували й мирні жителі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: