Клімкін розповів, коли Україна запровадить візовий режим з РФ

Читать на русском
Україна може запровадити візовий режим із Росією, якщо Київ не влаштує якість роботи біометричного контролю на кордоні, який запрацює з 1 січня 2018 року.

Україна може запровадити візовий режим з Росією, якщо Київ не влаштує якість роботи біометричного контролю на кордоні, який запрацює з 1 січня 2018 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на на ТСН.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв домагатись ухвалення Верховною Радою введення візового режиму з РосієюСказано 30 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Міністр пояснив, що візовий режим запроваджується для того, щоб боротися з нелегальною імміграцією, а в України з Росією такої проблеми немає. Саме тому був встановлений біометричний контроль.

«Спочатку біометрика, потім – заява, що вони заїжджатимуть на нашу територію, а потім – це контроль на нашій території», – пояснив він механізм в'їзду росіян.

Візовий режим з РФ: що це дасть та чи зупинить тероризм в УкраїніОстанні трагічні вибухи та вбивства викликали хвилю критики на адресу українських спецслужб і знову повернули питання візового режиму з РФ на порядок денний. Оцінку ситуації дали експерти.

Клімкін наголосив, що якщо цей механізм узагалі не спрацює, тоді постане необхідність запровадження візового режиму з біометричними паспортами.

Раніше повідомлялося, що згідно з опитуванням, більшість українців проти запровадження візового режиму з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: