Арешт бізнес-активів Коломойського: рішення суду та політичні амбіції олігарха

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

У цій ситуації точно не варто шукати політику. Це рішення на час проведення слідчих дій, а не остаточне. Коломойському не звикати до таких несподіванок, для нього це не проблема.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи інформацію про те, що Лондонський суд видав наказ про арешт активів Ігоря Коломойського.

«У цій ситуації не варто шукати політичного підґрунтя. Наприклад, зараз є проблеми в Григоришина, в якого також за рішенням Лондонського суду заарештували цілу низку активів. Це нормальна дія. Григоришин програв Новинському на 300 мільйонів фунтів», – зазначив Бондаренко.

Лише одна квартира: чим володіє в Україні бізнесмен Ігор КоломойськийОдин із найбагатших людей України, олігарх Ігор Коломойський володіє в нашій країні лише однією квартирою.

Політолог додав, що лінія напруження між Порошенком і Коломойським зберігається й залишиться надалі, але таке рішення точно не пов'язане з його політичними діями.

«Для Коломойського рішення суду – неприємність, але не катастрофа», – підкреслив він.

Якщо говорити про політичну площину, то на сьогодні в Коломойського немає політсил, які він би фінансував повністю, уточнив експерт.

«Він присутній на правах акціонера тієї чи іншої політичної сили. Але він не є головною визначальною силою жодної політпартії», – пояснив Бондаренко.

Він звернув увагу на те, що Коломойський багато разів починав різного роду проекти, але потім байдужів до них.

«Проект УКРОП триває без Коломойського. Партія «Відродження» починалася з Коломойським, але дуже швидко він звідти зник. «Сильна Україна» намагалася реанімуватися перед минулими виборами, але Коломойський від неї швидко дистанціювався», – констатував політолог.

«Коломойський не є гравцем коротких дистанцій. Якщо він захоче з кимось грати, то домовлятиметься вже з конкретними політичними силами, зважаючи на на рейтингові таблиці, а не створюватиме свої власні», – резюмував Кость Бондаренко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанкуСказано 19 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, чим володіє в Україні бізнесмен Ігор Коломойський.

Відзначимо, за даними порталу, минулого року президент Петро Порошенко пообіцяв, що держава гарантує клієнтам ПриватБанку недоторканність їхніх грошей. Детальніше про обіцянки глави держави – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: