Доба в АТО: загинув один український воїн, четверо отримали поранення

Читать на русском
За минулу добу, бойовики збройних формувань так званих «Л/ДНР» 15 раз порушили режим тиші.

За минулу добу, бойовики збройних формувань так званих «Л/ДНР» 15 раз порушили режим тиші. Внаслідок обстрілу в зоні проведення антитерористичної операції один український військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу штабу АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 20 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що на різних ділянках лінії зіткнення в темний час доби сепаратисти продовжували грубо порушувати режим тиші. Бойовики застосовували зброю, заборонену Мінській угоді, зокрема, артилерію і важкі міномети.

«На луганському напрямку ворог з 82-мм мінометів вів вогонь по позиціях сил АТО, навколо Гладосове і Майського. З 120-мм мінометів противник обстріляв захисників Новотошківське. На донецькому напрямку у вечірній час епіцентром нестабільності стали околиці Авдіївки, де противник застосував важкі міномети. Крім того, в цьому районі, загарбники випустили півтора десятка артилерійських снарядів калібру 122-мм і стільки ж хв по нашим оборонним укріпленням у Кам'янки. Також понад двадцять хв різного калібру розірвалися неподалік шахти Бутівка», - йдеться в повідомленні.

У випадках, які становлять найбільшу небезпеку особовому складу, українські воїни давали бойовикам адекватний вогневої відповідь.

Нагадаємо, протягом листопада-грудня російсько-терористичні угруповання на Донбасі зробили тисяча сімдесят дев'ять обстрілів територій, підконтрольних Україні.

Як повідомлялося, учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про перемир'я на Донбасі з опівночі 23 грудня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: