Санкції проти РФ: на що можуть зважитися США, щоб вплинути на Кремль

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

З одного боку, США фактично констатували факт, адже політика РФ дійсно не змінюється. З іншого – це певне вкидання про те, що американці можуть піти на нові кроки щодо Росії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи заяву Курта Волкера, який визнав, що санкції проти Росії не впливають на її політику.

«Є ймовірність, що це посил про те, що США готові на нові кроки щодо РФ. Не виключено, що одним із таких кроків може бути надання Україні летального озброєння», – зазначив Дяденко.

На його думку, не варто повністю списувати значення обмежень, адже вони завдають серйозних економічних втрат РФ, але санкції дійсно не діють на політику Кремля.

Санкції не діють конкретно на Путіна, якому абсолютно байдуже, як живе російський народ і в якій економічній ситуації він перебуває.

«Якщо росіяни відчуватимуть економічні потреби, а в Путіна будуть якісь політичні амбіції й потрібно буде задовольнити свої забаганки, йому буде абсолютно все одно, як почувається народ», – додав політолог.

Путін уже посилив силовиків, створив систему кругової поруки, а останні судові процеси щодо активістів показують, що він діятиме дуже жорстко, підкреслив експерт.

«Ефект від санкцій є. Тим більше від нових американських, які набудуть чинності на початку 2018 року, ефект буде ще сильнішим. Питання в тому, що санкції послаблюють РФ, але не впливають на ставлення Путіна до ситуації. Тому американці будуть змушені піти на якісь інші кроки, щоб вплинути на Кремль», – пояснив фахівець.

Держдеп США затвердив список компаній РФ, які потраплять під санкціїДержсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив список компаній РФ, співпраця з якими буде заборонена американському бізнесу та іноземним підприємствам.

Зокрема, не виключено, що Україні буде надана нова летальна зброя, й не обов'язково йдеться про Javelin, уточнив він.

«Питання навіть у стрілецькій зброї, безпілотних апаратах, системах зв'язку, боєприпасах, оскільки з деякими видами в нас є проблеми. Можливо, Україні будуть передані певні технології, щоб налагодити виробництво в нас. Суть у тому, що США можуть поставити завдання – посилити військову міць України», – резюмував Михайло Дяденко.

Раніше стало відомо, які ще санкції будуть запроваджені проти Росії.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив список компаній РФ, співпрацю з якими заборонять американському бізнесу та іноземним підприємствам.

Нагадаємо, останній раз коли США мали намір посилити санкції, в РФ пригрозили скороченням дипмісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: