США готують нові масштабні санкції проти Росії

Читать на русском
Новий пакет санкцій проти РФ, який США готуються схвалити в лютому 2018 року, доповнять закритим списком росіян, контакт з якими небажаний для американських партнерів у Європі.

Новий пакет санкцій проти РФ, який США готуються схвалити в лютому 2018 року, доповнять закритим списком росіян, контакт з якими небажаний для американських партнерів у Європі.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише газета «Известия» з посиланням на джерела у Вашингтоні.

«До цього списку входитимуть кілька сотень прізвищ громадян Росії. Санкції проти них не запроваджуватимуться. Але цей документ стане сигналом для європейців, що з цими людьми вести справи небажано», – розповів виданню один зі співрозмовників.

За його словами, до списку потраплять російські бізнесмени, громадські діячі та громадяни РФ, які мають державні нагороди. Він буде доступним лише для союзників і партнерів США в Європі.

Тим часом голова тимчасової комісії Ради Федерації із захисту державного суверенітету і запобігання втручанню у внутрішні справи Андрій Клімов повідомив «Известиям», що Росія вже почала підготовку можливих заходів у відповідь на дії США.

«Ми діятимемо в режимі дзеркальної дипломатії. Всі недружні дії США будуть зустрінуті такими самими заходами з боку Росії», – цитує видання слова Клімова.

Відзначимо, в перші тижні лютого США оголосять про черговий пакет санкцій проти Росії, що перевершить за масштабами всі попередні.

В Євросоюзі не знайшли аргументів для скасування санкцій відносно РФ – МеркельКанцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що Європейський союз не знайшов достатніх підстав для скасування санкцій проти Російської Федерації.

Нагадаємо, голова Євроради Дональд Туск підтвердив рішення Європейського Союзу про продовження антиросійських санкцій на шість місяців.

Раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що санкції проти Росії зберігатимуться до повного виконання нею Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: