Саакашвілі знайшов причини не йти до СБУ

Читать на русском
Лідер партії Рух нових сил Міхеіл Саакашвілі не зможе прийти на допит до Служби безпеки України 22 грудня.

Лідер партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі не зможе прийти на допит до Служби безпеки України 22 грудня.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на адвоката політика Руслана Чорнолуцького.

Допит зі зривом: у ГПУ прокоментували дії СаакашвіліПрокурор ГПУ Олександр Говорущак заявив, що лідер партії Рух нових сил Міхеіл Саакашвілі зірвав проведення слідчих дій.

«У нас 22 грудня апеляція на 11:15, тому ми не можемо піти на допит – це перше, друге – жодних повісток ми не отримували», – сказав адвокат.

Крім того, за словами юриста, повістка на допит за законом має прийти за три дні до його проведення, але такої повістки сторона Саакашвілі поки не отримувала «ані на руки, ані поштою, ані на Міхеіла адресу на Костьольній, 7, ані на мою адресу для листування».

«Ми не відмовляємося йти на допит, ми готові це зробити, але тоді, коли прийде до нас повістка», – додав Чорнолуцький.

Він зазначив, що йому вже телефонували із СБУ й пропонували прийти на допит 22 грудня, але він їм сказав, що, на жаль,цього дня Саакашвілі не зможе через апеляцію, розгляд якої може затягнутися на вісім годин.

«Тепер ми чекаємо наступного дня від СБУ, й ми чекаємо повістку, яка прийде поштою», – наголосив адвокат.

Як повідомлялося, 11 грудня Печерський райсуд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу для Міхеіла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту. Політик був звільнений і вирушив додому.

Згодом Генпрокуратура оскаржила рішення суду щодо Саакашвілі. При цьому політик не з'явився на допит до відомства 19 грудня й, за інформацією ЗМІ, був викликаний на допит до СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: