ГПУ чекає Саакашвілі на допит

Читать на русском
Екс-президента Грузії й лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі викликають на допит до Генеральної прокуратури України.

Екс-президента Грузії і лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі викликають на допит до Генеральної прокуратури України.

Відповідне повідомлення розмістили на сайті ГПУ у вівторок, 12 грудня, пише «Слово і Діло».

Про що мовчить Київ: чи буде екстрадиція СаакашвіліГрузія поки не отримувала відповідь України на запит про екстрадицію екс-президента Міхеіла Саакашвілі.

Відповідно до порядку, Саакашвілі має з'явитися до Генеральної прокуратури України 18 грудня о 09:30 для проведення допиту.

Відзначається, що Саакашвілі є підозрюваним у кримінальному провадженні, відкритому 4 грудня 2017 року, за ознаками, зокрема, таких кримінальних злочинів, як: замах на сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності; скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності; фінансування дій, скоєних із метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України.

Нагадаємо, вранці 11 грудня раніше затриманого Саакашвілі вивезли із СІЗО й доправили до Печерського райсуду Києва.

В результаті суд не задовольнив клопотання прокуратури про домашній арешт лідера партії «Рух нових сил» і він вирушив додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: