У Порошенка розповіли про вплив на ухвалення закону про деокупацію Донбасу

Читать на русском
У Порошенка збираються почекати, поки депутати ухвалять законопроект про деокупацію Донбасу.

В Адміністрації президента не мають наміру детально аналізувати текст законопроекту про деокупацію Донбасу з правками депутатів, а також робити спроби вплинути на процес його ухвалення.

Про це «Слову і Ділу» розповіло джерело в АП.

«Аналізувати щось до того, як парламент ухвалить документ остаточно немає сенсу. Коли ухвалять тоді потрібно аналізувати цілісний варіант. Що можна реалізувати, а що ні. Насправді цінність цього проекту в тому, що він визнає Росію агресором. Вже не постановою, а саме законом. Які ще нюанси та деталі там змінені, виписані, враховані немає зараз сенсу говорити, поки немає остаточного варіанту», - сказав співбесідник.

За його словами, в АП знають про що йдеться в поточному варіанті документа.

«Але юридично цей документ зараз є власністю Верховної Ради, тобто юридично процедури передачі його до АП «на ознайомлення» не було і не могло бути», - сказав співрозмовник.

Джерело також підкреслило, що АП не має можливості впливати на ухвалення тих чи інших правок.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: бути чи не бутиПрезидентський законопроект про реінтеграцію Донбасу з численними правками спрямований на узгодження Петру Порошенку. Однак в АП не визначилися з приводу долі документа.

«Якось проконтролювати це не можна. Ну, припустимо, можна поговорити з БПП. А «Народний фронт» тим часом проголосує, що йому заманеться. Тому будемо чекати, що парламент ухвалить. Зрештою, якщо парламент вирішить затвердити той чи інший варіант, то для президента це теж аргумент для міжнародної спільноти. Президент може сказати – вибачайте, у нас все таки парламентсько-президентська республіка. Якщо Рада так вирішила, то давайте поважати її думку. Зрештою, ключові речі ми відстояли», - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій пропонує розпочати розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу 16 січня, хоча раніше голова ВР анонсував розгляд законопроекту в останній сесійний тиждень цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: