Бойовики використовують заборонену зброю - Геращенко

Читать на русском
Українська сторона повідомила ОБСЄ і СЦКК про використання проросійськими бойовиками заборонених протипіхотних мін.
Ірина Геращенко

Українська сторона повідомила ОБСЄ і СЦКК про використання проросійськими бойовиками заборонених протипіхотних мін.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко за підсумками засідання тристоронньої контактної групи в Мінську.

Геращенко говорить про збільшення кількості заручників бойовиківГеращенко уточнила, що це ті люди, родичі яких звернулися до СБУ, щоб їхніх рідних розшукували, включили до відповідних списків і працювали над звільненням.

«Українська сторона виступила з протестом щодо застосування РФ і її маріонетками заборонених протипіхотних мін. Зокрема, у звільненому в сірій зоні українському селі Гладосове, нашими саперами було виявлено заборонені Оттавською протимінною конвенцією міни. Україна ратифікувала ці конвенції і в 2012 році всі такі міни були утилізовані. Але «русскій мір» залучив їх з собою на українську землю», - зазначила вона.

Також Геращенко повідомила, що про заборонені міни поінформували і ОБСЄ, і СЦКК.

«Думаю, важливо, щоб про це повідомили і нормандський формат, і центральний офіс ОБСЄ у Відні», - підсумувала перший віце-спікер.

На черговій зустрічі в Мінську українська сторона зверне увагу тимчасової контактної групи на випадок, коли спостерігач ОБСЄ вітався з бойовиком ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: