ООН підрахувала кількість заарештованих кримських татар

Читать на русском
За період із 6 серпня до 15 листопада 2017 року 49 кримських татар були заарештовані за проведення мирних одиночних пікетів на території анексованого Росією Криму.

За період із 6 серпня до 15 листопада 2017 року 49 кримських татар були заарештовані за проведення мирних одиночних пікетів на території анексованого Росією Криму.

Про це розповіла голова моніторингової місії ООН Фіона Фрейзер під час презентації доповіді місії про ситуацію з правами людини в Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«За звітний період (16 серпня-15 листопада 2017 року) 49 кримських татар були заарештовані й протягом невеликого терміну перебували під вартою за проведення мирних одиночних пікетів у різних населених пунктах Криму», – сказала Фрейзер.

Вона додала, що під час обшуків будинків 10 кримських татар були заарештовані й звинувачені або в членстві в терористичній організації, або в причетності до екстремістської діяльності. За її словами, ще 9 кримських татар, які прийшли, щоб продемонструвати солідарність і поспостерігати за діями працівників правоохоронних органів, були затримані та звинувачені в скоєнні адміністративних правопорушень.

Фрейзер зазначила, що в листопаді моніторингова місія зафіксувала 18 рейдів у будинках кримських татар.

Нагадаємо, 12 грудня в селі Урожайне Радянського району в анексованому Криму силовики провели обшук у будинку кримськотатарського активіста Ібраїма Османова, після чого заарештували його сина.

Бахчисарайський районний суд оштрафував затриманого вранці кримськотатарського активіста Рустема Османова на 10 тисяч рублів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: