У Сербії посилили покарання щодо найманців-бойовиків

Читать на русском
У Сербії з кінця 2014 року правоохоронці порушили 45 кримінальних справ у відношенні найманців, які беруть участь в бойових діях за кордоном, в тому числі і на Донбасі.

У Сербії з кінця 2014 року правоохоронці порушили 45 кримінальних справ у відношенні найманців, які беруть участь в бойових діях за кордоном, в тому числі і на Донбасі.

Про це повідомила представниця прокуратури Белграда Тетяна Секуліч, передає «Слово і Діло».

Скандал з українським послом у Сербії: в чому суть та хто виненПосол України в Сербії заявив, що країна нічого не робить, щоб припинити потік найманців, які воюють на боці сепаратистів на Донбасі. МЗС Сербії звернулося до Києва з проханням «змінити поведінку» посла. Оцінили ситуацію експерти.

Як зазначається, провадження були відкриті у відношенні до осіб, які потрапляють під дію ст. 386а Кримінального Кодексу Сербії. Із 2016 року правоохоронці висунули звинувачення 24 особам.

Також в минулому році були винесені вироки 28 найманцям, які брали участь у військових конфліктах за кордоном. Видання відзначає, що в 2014 році Сербія посилила покарання щодо людей, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном. Так Сербія прийняла рішення боротися з тими, хто їздить на Донбас та воєю на боці російських найманців, а також на стороні «Ісламської держави» в Сирії.

Нагадаємо, раніше лідер опозиційної Сербської радикальної проросійської партії Воїслав Шешель закликав уряд вислати з країни українського посла Олександра Олександровича.

Нагадаємо, на Донбасі снайпер поранив прикордонника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: